Liefdevolle receptjes voor jouw baby

Finger food

20 juli 2020

Finger food

0 Comments  /  Ga naar het recept

Finger food voor baby’s is de ideale manier om je kindje met de handjes te leren eten. Stap voor stap leert hij de textuur van voedsel en kauwt op eigen tempo. Het is ook leuk, vooral ’s avonds als je zelf met het gezin aan het eten bent dat de baby al een beetje zelfstandig zijn kleine maaltijd kan verorberen.  Zorg ervoor dat je kindje goed recht in zijn stoel zit en blijf er altijd bij als hij aan het smullen is van finger food. Ik heb telkens de gewoonte om recht tegenover mijn zoontje te zitten. Zo ziet hij mij eten en zie ik hem eten.

Wat kan je geven als finger food? Gestoomde groentjes in reepjes gesneden is altijd een gezonde optie. Zorg ervoor dat de reepjes goed gaar zijn en dat de groenten ‘smelten’ in de mond. Zoete patat, pompoen, courgette, wortel, … Allemaal groenten die perfect daarvoor gebruikt kunnen worden. Daarnaast kan je ook zacht fruit geven. Bijvoorbeeld banaan, rijpe mango, aardbeien,… Leg er ook een paar reepjes brood bij belegd met margarine. Je baby zal het leuk vinden om verschillende dingen vast te nemen en in de mond te stoppen. Als je een hond als huisdier hebt, dan zal die ook heel blij zijn. Af en toe zal er namelijk eens een reepje op de grond vallen…

Zet bij het geven van finger food ook een bekertje of flesje drank klaar. Wat water of melk om erna wat te drinken en het mondje wat te spoelen.

Finger food

20 juli 2020
: Makkelijk

Snij een assortiment groenten in reepjes en stoom goed gaar.

By:

Ingredients
  • Groenten in reepjes gesneden van ongeveer 1 tot 2 cm breed (zoete patat, courgette, worteltjes, ...)
Directions
  • Step 1 Doe de reepjes groenten in de stomer en stoom zo’n 20 min tot de groenten goed gaar zijn. Serveer op een bordje samen met een paar reepjes brood met margarine.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


%d bloggers liken dit: