Liefdevolle receptjes voor jouw baby

Zomerse fruitpap met aardbeien

7 juli 2020

Zomerse fruitpap met aardbeien

0 Comments  /  Ga naar het recept

Niets zo fijn als tijdens de zomer jouw baby in de namiddag trakteren op een frisse, gezonde fruitpap. Vanaf je baby 6 maand is, kun je al heel wat vruchten verwerken in de fruitpapjes. Een zomerse fruitpap met aardbeien is absoluut een succes! Wil je nog ander zomers fruit toevoegen dan aangegeven in het recept? Bijna alles is mogelijk, enkel met moeilijk te verteren fruit, zoals ananas, wacht je best tot je kindje een jaar is.

Voor deze fruitpap mengde ik aardbei met nectarine en banaan.  Voeg een paar schepjes koekjes meel toe als je een vollere fruitpap wil voor extra energie. Koekjes meel kies je best zonder toegevoegd suiker (voorbeeld Cerelac van Nestlé).

Zomerse fruitpap met aardbei

7 juli 2020
: Makkelijk

Meng het fruit fijn in een bordje

By:

Ingredients
  • Een halve nectarine
  • 4 aardbeien
  • Banaan
  • Koekjes meel
Directions
  • Step 1 Doe de nectarine in een kleine blender zodat er een dik sapje ontstaat. Prak de aardbeien en de banaan fijn op een bordje. Voeg het sapje van de nectarine erbij en meng goed door. Voeg 4 koffielepels koekjes meel toe als je een rijkere pap wil maken. Voor kindjes tussen 6 en 8 maanden maak je een fijne pap zonder brokjes, terwijl kindjes die ouder zijn een iets grovere pap mogen eten.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


%d bloggers liken dit: