Voor jonge baby’s wordt er afgeraden om gehakt te geven. Er zit teveel zout en vet in en ook de kwaliteit van het vlees is niet altijd top bij gehaktbereidingen. Daarom kan je gerust gehakte biefstuk als alternatief nemen. Het is namelijk zuivere biefstuk, maar dan fijn gemalen. Als drukke mama kies ik soms dit recept als ik niet zoveel tijd heb. Een gehaktballetje is snel uit de koelkast gehaald en er is niet teveel gedoe om het vlees te snijden. Let er wel op om het gehakt snel te verwerken na aankoop omdat het niet zo lang houdbaar is.
Voor dit gerecht koos ik een mix van groenten die goed bij elkaar passen: courgette, wortel en pompoen. Experimenteer gerust ook met andere groenten. Bijna alles is combineerbaar met gehakte biefstuk.
Gehakte biefstuk met gestoomde groenten

Ingredients
- Gehakte biefstuk (15g voor kindjes vanaf 8 maanden, 25g voor kindjes vanaf 12 maanden)
- 1/4 courgette
- Soeplepel pompoenblokjes (diepvries)
- 1 wortel
- 1 aardappel
- Tijm
- Rozemarijn
- Mespunt margarine of scheutje olijfolie
Directions
- Step 1 Maak alle groenten en de aardappel schoon en snij in blokjes. Leg ze in een stoommandje, samen met het vlees en de diepgevroren pompoenblokjes. Strooi een beetje tijm en rozemarijn op het vlees en de groenten. Stoom alles gedurende 20 min. Controleer of alles gaar is. Doe de inhoud van het stoommandje met de margarine of de olie in een blender en mix tot een puree. Als de puree te hard is, voeg dan nog een lepeltje stoomvocht toe. Je kunt de puree ook maken door alles fijn te prakken met een vork. Let er wel op dat de gehakte biefstuk en de wortelen goed fijn zijn en homogeen gemengd is met de aardappelen en de groenten.