Liefdevolle receptjes voor jouw baby

Kersenmoes

17 juli 2020

Kersenmoes

0 Comments  /  Ga naar het recept

Confituur is nog iets te zoet en bevat teveel suiker om aan een baby te geven. Daarom kan het een leuk alternatief zijn om fruit in haar pure vorm te verwerken tot een moes. Je kunt moes op twee manieren maken: het fruit kort inkoken met wat citroensap ofwel gewoon blenden.

Voor dit recept koos ik ervoor om de kersen gewoon ruw te blenden. Zo bewaar je meer vitamines en de volle, zoete smaak van het fruit. Beleg een lichtbruine boterham met een beetje margarine en de kersenmoes. Als je kindje nog wat moeite heeft met het eten van een boterham, giet er dan een beetje van zijn flessenmelk of afgekolfde borstvoeding over. Zo is de boterham zachter om op te eten.

Kersenmoes

17 juli 2020
: Makkelijk

Was en ontpit verse, rijpe kersen. Blend ze in een mixer.

By:

Ingredients
  • Handje vol kersen
  • Boterham
  • Margarine
  • Vleugje citroensap
Directions
  • Step 1 Was en ontpit de verse, rijpe kersen. Doe ze in een kleine blender samen met een beetje citroensap en mix tot een grove moes. Er mogen nog kleine stukjes kers aanwezig zijn.
  • Step 2 Maak nu een boterham klaar. Snij de korstjes van de boterham en besmeer met een plantaardige margarine. Smeer vervolgens de kersenmoes op de boterham en snij hem in vierkantjes om aan je baby te geven. Dit recept is geschikt voor kindjes ouder dan 8 maanden.

Related Posts

Het eerste boterhammetje is…spannend

Het eerste boterhammetje is…spannend

Wanneer je baby zo’n 8 maanden is, kan er stap voor stap een boterhammetje gegeven worden. Zelf had ik daar een erg zenuwachtig gevoel bij. Het is de eerste keer dat er iets gegeten wordt dat wat vaster is van textuur. Er zijn nog geen […]

Spread van avocado en aardbei

Spread van avocado en aardbei

Avocado is een erg dankbare vrucht om heerlijke gerechten mee te maken. Ik heb standaard in de diepvries telkens een zak diepgevroren avocadoblokjes zitten. Als je dit gerecht met diepgevroren avocado maakt, dan heb je zelfs een soort vegan ijs. Een beetje te koud voor […]Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


%d bloggers liken dit: