Confituur is nog iets te zoet en bevat teveel suiker om aan een baby te geven. Daarom kan het een leuk alternatief zijn om fruit in haar pure vorm te verwerken tot een moes. Je kunt moes op twee manieren maken: het fruit kort inkoken met wat citroensap ofwel gewoon blenden.
Voor dit recept koos ik ervoor om de kersen gewoon ruw te blenden. Zo bewaar je meer vitamines en de volle, zoete smaak van het fruit. Beleg een lichtbruine boterham met een beetje margarine en de kersenmoes. Als je kindje nog wat moeite heeft met het eten van een boterham, giet er dan een beetje van zijn flessenmelk of afgekolfde borstvoeding over. Zo is de boterham zachter om op te eten.
Kersenmoes
Was en ontpit verse, rijpe kersen. Blend ze in een mixer.

Ingredients
- Handje vol kersen
- Boterham
- Margarine
- Vleugje citroensap
Directions
- Step 1 Was en ontpit de verse, rijpe kersen. Doe ze in een kleine blender samen met een beetje citroensap en mix tot een grove moes. Er mogen nog kleine stukjes kers aanwezig zijn.
- Step 2 Maak nu een boterham klaar. Snij de korstjes van de boterham en besmeer met een plantaardige margarine. Smeer vervolgens de kersenmoes op de boterham en snij hem in vierkantjes om aan je baby te geven. Dit recept is geschikt voor kindjes ouder dan 8 maanden.