Liefdevolle receptjes voor jouw baby

Kip met gestoofde appeltjes en prinsessenboontjes

4 augustus 2020

Kip met gestoofde appeltjes en prinsessenboontjes

0 Comments  /  Ga naar het recept

Dit receptje werd uitgewerkt toen we op vakantie waren in de Ardennen. Meestal maak ik het eten voor ons zoontje in de stomer, maar op reis bereiden we alles op klassieke wijze. Het is namelijk een gedoe om een stomer en ander kookgerei mee te nemen op reis.

Dit gerecht is één van de favorieten omdat de gestoofde appel de aardappelpuree extra zoet maakt. Ik laat de kip altijd meekoken met de aardappelen zodat er een soort bouillon ontstaat. Een deel van het kookvocht meng ik dan onder de aardappelen.

Kip met gestoofde appel en prinsessenboontjes

4 augustus 2020
: Gemiddeld

By:

Ingredients
  • 2 kleine aardappelen
  • Een handjevol prinsessenboontjes
  • Een halve appel
  • 15g kipfilet (voor kindjes ouder dan een jaar 25g)
  • Bakboter
  • Oregano
Directions
  • Step 1 Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Maak de boontjes schoon en snij in stukjes. Schil de appel en snij de appel in blokjes.
  • Step 2 Doe een beetje bakboter in een pannetje en stoof de kip een paar minuten. Voeg de aardappelen toe en meng goed om. Bestrooi met een beetje oregano. Blus de kip en de aardappelen met water. Voeg de boontjes toe. Laat dit alles op een laag vuurtje sudderen tot alles gaar is (ongeveer 25 minuten, controleer af en toe door in de aardappelen met een vork te prikken).
  • Step 3 Zet de aardappelen even apart en maak nu de gestoofde appeltjes. Doe in een pannetje een beetje bakboter en stoof de appeltjes op een gematigd vuur. Voeg een beetje water toe zodat de appeltjes niet aanbranden. Laat even koken tot de appeltjes glazig zijn. Zet van het vuur.
  • Step 4 Voeg nu de aardappelen met de kip en boontjes bij de appelen. Plet alles tot een smakelijke puree. Serveer lauw aan je baby.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


%d bloggers liken dit: