Altijd leuk om gezonde ‘comfort food’ te maken. Spaghetti hoort daarbij zeker in het rijtje. Voor dit recept maak ik de vegetarische variant, waarbij het vlees vervangen wordt door linzen. Natuurlijk kan je dit recept ook met vlees maken. Let er dan op dat je geen gehakt gebruikt, maar pure gehakte biefstuk. Voor kindjes tot een jaar is dat 15 gram per portie.
De meeste recepten op deze blog maak ik met de stomer, maar voor de spaghetti maak ik de saus nog in een klassieke kookpot omdat dan alle smaken goed mengen. Kies verse kruiden zoals basilicum om extra aroma te geven aan de saus.
Voor de spaghetti zelf, kan je gewone spaghetti nemen zoals je zelf eet. Bij Albert Heijn kan je echter ook biologische babygranen en spaghetti kopen op maat van je baby. De spaghetti is dan al in kleine stukjes (het lijkt een beetje op couscous). Leuk is dat er ook telkens receptjes op de verpakking staan. Als je hiervoor kiest, let er dan op bij het koken dat het deksel een beetje schuin op de pot staat en zet het vuur niet te hoog. Ik merkte namelijk dat dit makkelijk overkookt en samenklit. Een andere manier om dit makkelijk te koken is gewoon in de microgolfoven. Doe dan de babyspaghetti in een magnetronbakje met deksel en kook voor 10 minuten op 700 watt.
Een handige tip: maak deze spaghetti als je zelf ook spaghetti op het menu staan hebt. Er zitten namelijk heel wat groenten in dit gerecht en je hebt er niet zoveel van nodig. Je kunt dan de rest van de groenten recupereren voor je eigen saus.
Zin om deze lekkere spaghetti te maken? Ontdek dan hieronder het receptje.
Vegetarische spaghetti Bolognese
Laat alle ingrediënten sudderen in een stoofpotje met olijfolie. Mix tot een gladde saus en meng het onder de spaghetti.

Ingredients
- 2 schijfjes aubergine van 1 cm dik in blokjes gesneden
- 1 wortel
- Een schijfje prei van 2cm in stukjes gesneden
- 2 romatomaten
- 3 champignons
- 1 soeplepel gekookte groene of rode linzen
- 2 blaadjes verse basilicum
- Oregano
- 60g spaghetti
- 1 lepel Olijfolie
Directions
- Step 1 Maak alle groenten schoon en snij ze in kleine blokjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een pannetje en stoof de groenten voor een paar minuten. Voeg de kruiden toe. Voeg een scheutje water toe en laat sudderen op een zacht vuurtje gedurende ongeveer een kwartier (tot de groenten gaar zijn).
- Step 2 Kook ondertussen de spaghetti gaar (zie instructies op het pakje).
- Step 3 Maak de saus door de gestoofde groenten te blenden of te mixen. Roer de gekookte linzen er door.
- Step 4 Meng de saus doorheen de spaghetti die je in stukjes gesneden hebt (tenzij je babyspaghetti gebruikt, dan is het al fijn genoeg). Dien lauw op en laat je baby smullen.