Met dit receptje heb ik mijn zoontje voor het eerst curry laten proeven. Ik was aanvankelijk een beetje bang dat het te sterk ging zijn, maar tot mijn grote verbazing ging het erin als zoete koek. Overdrijf niet met het curry poeder en doe slechts een klein snuifje in het eten. Dan is de smaak erg mild, maar ontstaat er toch een heel lekker aroma. Ik voeg de kruiden al toe voor het stomen zodat het mooi kan inwerken in de groenten.
Voor de avocado gebruikte ik hier diepgevroren blokjes. Als je verse avocado zou gebruiken, dan is het zelfs niet nodig die intens te stomen en kan het er zo bij.
Zoete patat met avocado en een vleugje curry

Ingredients
- 1 zoete patat
- 2 soeplepels avocado in blokjes
- 1 soeplepel courgette in blokjes
- 15g kipfilet (25g voor kindjes vanaf 1 jaar)
- Een paar ringen prei in kleine stukjes gesneden
- Limoensap
- Gele currypoeder (kurkuma)
Directions
- Step 1 Schil de zoete patat en snij in blokjes. Leg de zoete patat in de stomer en voeg er de courgette, de avocado, de prei en de kip bij. Doe een snuifje curry op de avocado blokjes.
- Step 2 Laat alle groenten en de kip stomen tot alles gaar is (ongeveer 20min).
- Step 3 Doe de gestoomde groenten en de kip in een blender en knijp er een halve limoen over uit zodat het sap vrij komt.
- Step 4 Mix alles tot een smeuïge pap. Serveer lauw aan je baby.